عکاسی و خصوصا عکاسی با موبایل هنری هست که خیلی از افراد رو عاشق خودش کرده و این عشق تا جایی پیش رفته که امروزه برای عکاس شدن نیازی به خرید دوربین های عکاسی حرفه ای و گرانقیمت نیست. با یک دستگاه گوشی هوشمند هم می تونید عکس هایی ثبت کنید که گاهاً خودتون هم از ثبت زیبای خودتون حیرت می کنید.
اما برای اینکه بتونید به مرحله ای از مهارت در عکاسی، خصوصا عکاسی با موبایل و گوشی های هوشمند دست پیدا کنید، لازمه یک سری اصول ساده و مهارت های ضروری رو یاد بگیرید و در ثبت عکس هاتون پیاده کنید. این اصول رو در نوشته های جداگانه و در قالب یک مطلب مستقل در انتهای همین صفحه لیست کردم و قرار دادم و اگر هم موردی هنوز انتشار پیدا نکرده باید بذارید به حساب مشغله کاری زیاد و سعی می کنم در آینده اضافه کنم. اما فراموش نکنید که پیشنهادات شما می تونه باعث بشه که در تولید یک آموزش خاص عجولانه تر عمل کنم. پس چنانچه نیاز به آموزش خاصی دارید کافیه با من در ارتباط باشید و مورد رو اطلاع بدید.
شخصا عقیده دارم که ارزش ثبت یک عکس زیبا با موبایل خیلی بیشتر از یک عکس زیبا با دوربین حرفه ای هست. چنانچه صاحب تجهیزاتی، مثل دوربین های DSLR نتونه عکس مناسبی ثبت کنه، عملا تفاوتی با یک فردی که هیچ تجهیزاتی در اختیار نداره نمی کنه. بنابراین مهم نیست که چه تجهیزاتی در اختیار دارید، مهم این هست که از تجهیزاتی که در اختیارتون هست چطور استفاده کنید تا بتونید عکس های چشم نواز ثبت کنید. به عکس زیر دقت کنید. این عکس توسط موبایل ثبت شده که به جرئت می تونم بگم در نگاه اول متوجه این موضوع نشدید.
عکاس به کسی که صاحب دوربین هست گفته نمیشه، عکاس به شخصی گفته میشه که مهارت ها و ذوق عکاسی عالی داشته باشه.
آموزش های عکاسی با موبایل تفاوت چندانی با آموزش عکاسی با دوربین های حرفه ای و پیشرفته ندارند، جز در امکاناتی که دستگاه ها در اختیار عکاس قرار می دن. به عنوان مثال در بسیاری از گوشی های همراه امکان تنظیم دریچه دیافراگم وجود نداره (اینکه دیافراگم چه چیزی هست در آموزش ها توضیح خواهم داد)، اما این بدان معنا نیست که صاحب یک گوشی همراه نتونه سبک خاصی رو عکاسی کنه.
سبک ها و ژانرهای عکاسی
ژانرهای متفاوتی در عکاسی وجود داره که در ادامه برخی از این ژانرها رو نام می برم. لازمه این مورد مهم رو هم خدمتتون عرض کنم که با استفاده از موبایل و تلفن های هوشمند هم قادرید ژانرهای متفاوتی رو برای عکاسی انتخاب کنید. انتخاب ژانر و سبک عکاسی فقط مخصوص صاحبان دوربین های حرفه ای نیست. بلکه تمامی هنرمندانی که با موبایل عکاسی می کنن هم می تونن برای خودشون یک یا چند سبک انتخاب کنن. این بستگی به شما داره که به چه سبکی علاقه مند هستید. برخی از افراد مثل خودم، به سبک های متفاوتی از جمله عکاسی پرتره، عکاسی ماکرو، عکاسی طبیعت و… علاقه دارم. پس لزوماً قرار نیست تنها یک سبک برای عکاسی با موبایل یا دوربین انتخاب بشه. اما بهتر این هست که برای موفق شدن در یک حوزه، ترجیحاً چندگانه عمل نشه و صرفا در یک حوزه تمرکز کامل داشته باشیم.
سبک هایی که در ادامه معرفی می شن بعضی از سبک های رایجی هستند که طرفداران نسبتا بیشتری دارند. از جمله سبک هایی که می تونید به راحتی با موبایلتون عکاسی کنید:
- عکاسی طبیعت یا منظره (لنداسکیپ)
- عکاسی خیابانی
- عکاسی خبری
- عکاسی معماری
- عکاسی مفهومی
در این بین سبک هایی هم هستند که برای عکاسی شدن با موبایل یا امکان پذیر نیستند و یا به سختی امکان پذیرند و نیازمند یک سری تجهیزات اضافه هستند و یا اینکه مجبور هستید برای ثبت این عکس ها از دوربین های پیشرفته تر استفاده کنید. مثل این سبک ها:
- عکاسی ماکرو
- عکاسی حیات وحش
- عکاسی پرتره
- عکاسی نجومی
- عکاسی تبلیغاتی
- عکاسی مدلینگ
عکاسی ماکرو و حیات وحش دقیقا برعکس هم هستند. در آموزش ها در این مورد توضیح می دیم که این دو سبک چه تفاوتی باهم دارند. عکاسی ماکرو با موبایل توسط یک سری از ابزارها به راحتی امکان پذیر میشه و می تونید تصاویری رو ثبت کنید که بی نهایت زیبا هستند. اما حتی شخصاً بر حسب اتفاق حتی نوعی عکاسی از پرندگان رو هم با موبایل ثبت کردم. عکس هایی که در ادامه مشاهده می کنید با موبایل ثبت شدند.
پس تا اینجای قضیه مشخص شد که در ثبت برخی از عکس ها الزاماً نباید صاحب دوربین های حرفه ای باشیم.
عکاسی تبلیغاتی، مدلینگ و پرتره جزو سبک هایی هستند که کیفیت عکس ها در این سبک ها حرف اول رو میزنه. چنانچه گوشی هوشمند شما این قابلیت رو دارا هست که عکس با بالاترین کیفیت ثبت بشه، می تونید امیدوار باشید که این سبک ها هم توسط موبایل قابل ثبت باشند.
و اما در مورد عکاسی نجومی باید بگم که تنها در یک سری از گوشی های هوشمند جدید امکان پذیر هست. چون برای ثبت این عکس ها نیازمند قابلیتی هستید که شاتر دوربین شما به مدت طولانی باز باشه (اصطلاحاً عکاسی لانگ اکسپوژر هم شناخته می شه). این قابلیت در اکثر گوشی های نسبتاً قدیمی تر وجود نداره و به همین خاطر عکاسی نجومی با موبایل تقریبا ناممکن هست مگر در حالتی که گوشی هوشمند قابلیت موردنظر رو داشته باشه.
اما تا اینجای بحث توضیح دادیم که چه سبک هایی قابلیت ثبت با موبایل رو دارند و چه سبک هایی یا ندارند یا کمی ثبتشون با موبایل مشکل تر هست. دقت کنید که عرض کردم مشکل تر!
اما اصول کلی آموزش های عکاسی با موبایل شامل این موارد هست:
- آموزش کادربندی
- آموزش فوکوس صحیح در کادر
- آموزش ایجاد پرسپکتیو در عکاسی
- آموزش عکاسی از رفلکس ها و بازتاب ها
- آموزش عکاسی از خطوط راهنما در عکاسی
- آموزش رعایت تقارن در عکاسی
- آموزش استفاده از الگوهای مشابه و تکرار شونده در کادربندی ها
- آموزش تنظیم رنگ بندی و یا حذف و اضافه رنگ ها
- آموزش ادیت و ویرایش عکس ها در موبایل و توسط نرم افزارهای موبایلی
- آموزش ادیت یا ویرایش عکس ها با فتوشاپ
- آموزش نورپردازی های طبیعی و استفاده از بهترین حالت نور طبیعی در عکاسی
- آموزش استفاده از فلش دوربین موبایل در عکاسی
- آموزش استفاده از سه پایه موبایل برای عکاسی از سوژه های خاص
- آموزش ایده یابی و ثبت عکس ها با ایده های ناب
این موارد تنها بخشی از مواردی هستند که در بین آموزش ها در مورد آنها بحث خواهم کرد. به دلیل گسترده بودن هر کدوم از موارد ذکر شده، برخی از اونها در قالب نوشته های جدا منتشر و بررسی می شن و شما دوستان عزیز با بازدیدهای مجدد از این صفحه می تونید آخرین آموزش های عکاسی رو مشاهده بفرمائید و از نظرات ارزشمند خودتون ما رو بهره مند کنید.
آموزش هایی که در حال حاضر منتشر شده در ادامه قابل مشاهده هست (در صورتی که به دنبال آموزش خاصی هستید از قابلیت جستجوی سایت استفاده کنید تا سریع تر به محتوای دلخواهتون دست پیدا کنید).
در صورتی که آموزش موردنظر شما در سایت موجود نیست لطفاً با بنده در ارتباط بوده و اطلاع رسانی کنید تا در صورت امکان در اسرع وقت آموزش درخواستی در سایت قرار بگیره.
مشاهده تمام محتوای آموزش عکاسی: