میلاد صادقیان

پورتال شخصی، آموزشی و اطلاع رسانی

۳ مطلب در دی ۱۴۰۲ ثبت شده است

فایروال چیست؟ معرفی انواع دیواره آتش + کاربرد و مزایا و معایب

فایروال چیست و به زبان ساده چگونه کار می کند؟ چرا به آن دیواره آتش می گویند؟ فایروال چگونه کار می کند و چند نوع دارد؟ اگر بخواهیم به زبان ساده صحبت کنیم باید بگوییم بعد از سویچ در انواع تجهیزات شبکه ، واژه فایروال را می توانیم یکی از پرکاربردترین واژه ها در حوزه کامپیوتر و شبکه معرفی کنیم. خیلی اوقات از اینور و آنور این جملات آشنا را می شنویم که فایروالت رو عوض کن ، برای شبکه فایروال بگیر ، توی فایروال فلان رول رو اضافه کنید ، فایروالتون رو خاموش کنید و ... امروز در این مقاله می خواهیم به ساده ترین شکل ممکن و البته با بیان تجربیات خودم در مورد فایروال و سیر تا پیاز این نرم افزار یا سخت افزار با هم صحبت کنیم. با ما تا انتهای مقاله باشید.

معنی لغوی فایروال چیست؟ بررسی مفهوم و تئوری دیواره آتش

 

فایروال که به انگلیسی از ترکیب دو کلمه Fire به معنی آتش و Wall به معنی دیوار تشکیل شده است ، به زبان فارسی به عنوان دیواره آتش ترجمه شده است. با توجه به اینکه ماهیت دیواره آتش جلوگیری از تهدیدات و به نوعی پاکسازی ترافیک شبکه است ، می توان چنین تفسیر کرد که این نامگذاری با توجه به ماهیت پاکسازی و ضدعفونی کننده آتش در تاریخ ، برگرفته ای از همین مفهوم باشد .

 

فایروال چیست و معرفی انواع فایروال

 

به زبان ساده تر آتش پاکسازی می کند و ضدعفونی می کند و دیواره آتش در شبکه هم ترافیک آلوده و خطرناک را پاکسازی می کند. بد نیست بدانید که آتش نماد پاکی در ایران باستان هم بوده است. در ادامه این مقاله ما فرض را بر این می گذاریم که شما تعریف شبکه چیست را به خوبی می دانید و با مفاهیم شبکه آشنایی دارید.

کمی راجع به تاریخچه فایروال و نسل های فایروال

 

در ابتدا چیزی به نام فایروال در انواع شبکه های کامپیوتری وجود نداشت. بعد از به وجود آمدن روترها یا مسیریاب های شبکه ، این نیاز احساس شد که بایستی بتوانیم ترافیک را در برخی شرایط محدود کنیم. در این شرایط چیزی به نام Access Rule یا ACL در روترها معرفی شدند که پایه و اساس خیلی از فایروال های امروزی هستند.

 

    برای مطالعه بیشتر : ACL چیست و چگونه با کمک آن شبکه را کنترل و فیلتر کنیم؟

 

Access Rule ها تعریف می کردند که چه آدرسهایی از کجا به کجا بتوانند بروند و یا نروند. مکانیزم کاری فایروال های اولیه هم بر همین اساس بود و فیلترینگی که بر روی ترافیک ها انجام می شد با عنوان فیلترینگ بسته یا Packet Filtering می توانست مسیر بسته های اطلاعاتی شبکه را تعیین کند.

 

اولین نسل از فایروال های شبکه در اواخر دهه 1980 میلادی به دنیا معرفی شدند. با توسعه و پیشرفته تکنولوژی های فایروال نسل های مختلفی از فایروال به دنیا معرفی شدند که در ادامه نسل های فایروال ها را با هم مرور می کنیم :

نسل اول از فایروال چیست؟ اضافه شدن ضد ویروس

 

این نسل از فایروال ها به عنوان Generation 1 Virus هم شناخته می شوند. فایروال هایی که قبل از نسل یک فایروال ها کار می کردند صرفا بصورت فیلترینگ بسته های اطلاعاتی یا Packet Filtering کار می کردند.

 

فایروال چیست و معرفی انواع فایروال

 

این اولین نسلی از فایروال ها بود که جلوی ورود و خروج انواع بدافزار هایی مثل ویروس های کامپیوتری و تهدیدات بدافزاری را نیز می گرفت. این نوع فایروال ها انقلابی در صنعت امنیت سایبری ایجاد کردند و اولین نسل فایروال ها در اواخر دهه 1980 به بازار ارائه شدند.

نسل دوم از فایروال چیست؟ جلوگیری از حملات اینترنتی

 

این نسل از فایروال ها به عنوان Generation 2 Networks هم شناخته می شوند. این نوع فایروال ها در اواسط دهه 1990 معرفی شدند و با گسترش ارتباطات و اینترنت و به تبع آن گسترش حملات تحت شبکه و حملات اینترنتی به بازار معرفی شدند و با همین هدف ، یعنی جلوگیری از تهدیدات شبکه اینترنت و مدیریت امنیتی ترافیک اینترنت به بازار ارائه شدند. در دوره آموزش نتورک پلاس در خصوص ماهیت فایروال صحبت می کنیم.

 

نسل سوم از فایروال چیست؟ جلوگیری از تهدیدات نرم افزاری و تشخیص نفوذ

 

این نسل از فایروال ها به عنوان Generation 3 Applications هم شناخته می شوند. در نسل سوم از فایروال ها ، اینبار هدف حملات هکرها و بدافزار نویس ها اپلیکیشن ها یا برنامه ها بودند و به تبع همین نوع تهدیدات ، مکانیزم های جلوگیری از حملات به اپلیکیشن ها یا نرم افزارهای کاربردی نیز به فایروال ها اضافه شدند . این نوع فایروال ها از اوایل سال 2000 به بازار معرفی شدند و در خودشان مکانیزم های سیستم های تشخیص نفوذ ( Intrusion Detection Systems ) یا IDS ها را برای اولین بار معرفی کردند.

 

    برای مطالعه بیشتر : IDS چیست؟ معرفی سیستم تشخیص نفوذ و انواع آن به زبان بسیار ساده

 

نسل چهارم از فایروال چیست؟ جلوگیری از حملات رباتیک

 

این نسل از فایروال ها به عنوان Generation 4 Payload هم شناخته می شوند.حملات روز به روز پیشرفته تر می شوند ، در سال 2010 فایروال های نسل چهارم با محوریت مقابله با حملات رباتیک ( زامبی ها و ... ) طراحی شدند ، حملاتی که چند منظوره ، هدفمند ، ناشناخته و ترسناک بودند و به شدت در حال رشد بودند. محصولات ضد ربات در فایروال ها از این نسل اضافه شدند.

 

    جهت مطالعه بیشتر : معرفی 14 نوع حمله هکری به زبان ساده که باید بشناسید

 

نسل پنجم از فایروال چیست؟ جلوگیری از ابرحملات

 

این نسل از فایروال ها به عنوان Generation 5 Mega هم شناخته می شوند. این نسل را می توان تقریبا نسل فعلی اکثر فایروال های امروزی دانست که از سال 2017 به دنیا معرفی شدند. هدف این نوع فایروال ها مقابله با حملات با مقیاس های بزرگ و چند بعدی بود . در حال حاضر اکثر مکانیزم های کاری فایروال های نسل های قبلی در این نوع فایروال ها وجود دارند.

مکانیزم کاری فایروال چیست؟ بررسی نحوه کار دیواره آتش

 

هدف من این نیست مکانیزم پیچیده ای برای شما از نحوه کارکرد فایرولها ارائه کنم و سعی می کنم به ساده ترین شکل این روند را توضیح بدهم. فایروال یک ترافیک ورودی دارد و یک ترافیک خروجی که در اصطلاح به ورودی Inbound و به خروجی Outbound گفته می شود.

 

فایروال ها دارای پا یا در اصطلاح Leg هستند که یک قسمت از شبکه یا سیستم عامل را به قسمت دیگری مرتبط می کنند. به زبان ساده تر اتصالات به شبکه های مختلف است. فایروال ها ترافیک را تجزیه و تحلیل می کنند و بر اساس قوانینی که بر روی آنها تعریف شده است تصمیم می گیرند که اجازه عبور ترافیک مربوطه را بدهند یا ندهند.

 

طبیعی است که ترافیک شبکه دارای قالب Packet است. بنابراین زمانیکه فایروال می خواهد تصمیم گیری کند ، بعد از باز کردن بسته اطلاعاتی به آدرس مبدا ( Source ) و آدرس مقصد ( Destination ) و محتوای بسته اطلاعاتی ( Data ) توجه می کند و بر اساس آن تصمیم می گیرد که ترافیک مجاز را عبور بدهد یا آن را مسدود کند.

 

فایروال چیست و معرفی انواع فایروال

 

چنین مکانیزمی برای تقریبا همه فایروال های دنیا یکسان است. توجه کنید که ممکن است فایروال دارای فقط یک پا یا Leg باشد یا در حالتی بصورت پروکسی یا واسط عمل کند که در هر صورت تجزیه و تحلیل ترافیک به همین شکل انجام می شود. در ادامه روشهای کلی که فایروال توسط آنها جلوی ترافیک آلوده را می گیرد را با هم بررسی می کنیم. مهمترین چیز در نحوه کار فایروال این است که بدانید ، فایروال همه چیز را می بندد مگر اینکه شما آن را باز کنید. این یکی از امنیتی ترین قوانینی است که در اکثر فایروال های قدرتمند دنیا وجود دارد.

 

    برای مطالعه بیشتر : مکانیزم کاری فایروال پیشرفته ویندوز چگونه است؟

 

منظور از Rule در فایروال چیست؟

 

ترجمه لغوی واژه Rule به معنی قوانین است . در فایروال ها هم اصلی ترین نوع تشخیص ترافیک آلوده ، استفاده از Rule های فایروال است. وقتی صحبت از یک Rule فایروال می شود شما به آن مبدا ، مقصد و نوع ترافیک را مشخص می کنید. برای یادگیری فایروال های لینوکسی می توانید به دوره آموزش لینوکس اسنشیالز مراجعه کنید.

 

فایروال چیست و معرفی انواع فایروال

 

برای مثال شما می گویید که اگر از آدرس آیپی وب سایت توسینسو به شماره 89.23.13.45  درخواست ریموت دسکتاپ ( پورت 3389 ) به سمت سرور مقصد به آدرس آیپی 66.77.88.99 درخواست داده شد ، اجازه عبور این ترافیک را بده ، با توجه به صحبت های پاراگراف قبلی ، فایروال ها پیشفرض همه چیز را می بندند مگر عکس آن نوشته شود. در زیر نمونه ای از یک Rule که در آن همه ترافیک باز شده است را مشاهده می کنید :

 

Allow All From Internal To External

 

    جهت مطالعه بیشتر : آموزش تصویری ایجاد Rule در فایروال ویندوز به زبان ساده

 

منظور از Signature در فایروال چیست؟

 

ترجمه لغوی Signature به معنی امضا است. بدافزارها ، تهدیدات سایبری ، آلودگی های اپلیکیشن ها و ... معمولا یک روش کار مشخص دارند ( تا قبل از تغییر روش ) . این روشهای کارکرد در قالب الگوریتم هایی به فایروال داده می شود و فایروال بر اساس نوع ترافیک و عملکرد و درخواست های ترافیکی ، تشخیص می دهد که Signature این درخواست مطابق با یک نوع حمله هکری است و جلوی آن ترافیک را می گیرد. برای مثال ابزاری به نام NetCat که ابزار هک و نفوذ است ، در نحوه برقراری ارتباط خود شناسه یا Signature ای دارد که فایروال با داده های خود می تواند ترافیک آن را تشخیص و جلوی فعالیتش را بگیرد.

منظور از Anomaly Detection در فایروال چیست؟

 

ترجمه آن تشخیص ترافیک یا رفتار غیرعادی است. این روش یکی از خلاقانه ترین و البته دشوارترین نوع تشخیص ترافیک آلوده از طرف فایروال هاست. در این نوع تشخیص آلودگی کمی از هوش مصنوعی و تجزیه و تحلیل های هوشمندانه توسط فایروال استفاده می شد.

 

    جهت مطالعه بیشتر : IPS و IDS چگونه ترافیک مخرب را تشخیص می دهند؟ معرفی 4 روش تشخیص

 

در این نوع تشخیص تهدید هیچ Rule و Signature ای وجود ندارد و صرفا فایروال بر اساس تصمیم گیری هوش مصنوعی ترافیک آلوده را تشخیص می دهد. برای مثال بصورت نرمال یک آدرس IP در شبکه روزانه 500 مگابایت دانلود داشته است و به یکباره این دانلود به 100 گیگابایت در روز می رسد !! این ترافیک از نظر این نوع فایروال ها آلوده و جلوی آنها گرفته می شود.

 

فایروال چیست و معرفی انواع فایروال

مهمترین تهدیدات شبکه از نظر یک فایروال چیست؟

 

فایروال ها تهدیدات شبکه ها را به بهترین شکل درک می کنند ، چون در خط حمله مقابله با آنها هستند. ما بصورت کلی تهدیدات شبکه را به شکل های زیر دسته بندی می کنیم :

 

    تهدیدات بدافزاری ( انواع بدافزارها )

    تهدیدات ترافیکی ( انواع حملات ترافیکی )

    تهدیدات شناسایی ( انواع اسکن های امنیتی )

    تهدیدات جاسوسی و شنود ( انواع ترافیک های مرتبط با ابزارهای جاسوسی )

    تهدیدات مرتبط با حملات شبکه ( حملات دیداس و ... )

    و ...

 

چند نوع فایروال وجود دارد؟

 

یکی از شاید سخت ترین طبقه بندی ها در بحث فایروال ها ، طبقه بندی انواع فایروال است. در وب سایت های ایرانی طبقه بندی های متنوعی از فایروال را می بینید اما من به عنوان یک کارشناس امنیت سایبری و هکر کلاه سفید ، یک طبقه بندی جالب تر از فایروال ها دارم که در ادامه برای شما مطرح می کنم :

انواع فایروال بر اساس لایه های OSI

 

اگر با لایه های شبکه یا همان لایه های OSI آشنا باشید ، حتما درک نحوه کارکردن فایروال ها برای شما ساده تر می شود. فایروال ها را می توان بر اساس لایه های OSI تقسیم بندی کرد. از لایه دو که اطلاعات در قالب Frame هستند و مفهوم IP وجود ندارد ما فایروال هایی به عنوان Transparent Firewall داریم.

 

    جهت مطالعه بیشتر : transparent firewall یا فایروال لایه دو چیست؟

 

در لایه سوم که با اساس IP مکانیزم کاری انجام می شود فایروال های Packet Filtering را داریم و به همین ترتیب فایروالهای هر لایه متفاوت هستند. هر چقدر لایه فایروال ها بالاتر برود ، تهدیدات پیچیده تر و فایروال قویتر باید باشد ، فایروال های لایه هفتم را به عنوان Web Application Firewall یا WAF هم می شناسند.

 

    جهت مطالعه بیشتر : تفاوت WAF و فایروال در چیست؟ به زبان ساده

 

انواع فایروال بر اساس سخت افزار و نرم افزار

 

واقعیت اینجاست که در دنیای امنیت ، ما چیزی به نام فایروال واقعا سخت افزاری نداریم. اما چیزی که در بازار مرسوم شده است این هست که هر فایروالی که شکل روتر و سویچ باشد و رنگ باکس آن قرمزتر باشد پس قویتر است !! همه فایروالها نرم افزاری هستند و اگر چیزی به نام فایروال سخت افزاری مشاهده می کنید ، در واقع نصب شدن یک نرم افزار فایروال بر روی یک کامپیوتر به شکل سرور است.

 

فایروال چیست و معرفی انواع فایروال

 

برای مثال ما سخت افزاری به نام کریو کنترل هم در بازار داریم که دقیقا همان نرم افزار فایروال کریو کنترل است که بر روی یک باکس کامپیوتری آماده نصب شده است. برای اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله تفاوت فایروال نرم افزاری و فایروال سخت افزاری مهندس نصیری مراجعه کنید.

 

    جهت مطالعه بیشتر : تفاوت فایروال نرم افزاری و سخت افزاری در چیست؟ به زبان ساده

 

انواع فایروال بر اساس شبکه و سیستم عامل

 

فایروال ها از نظر محل قرارگیری در شبکه به دو دسته کلی تقسیم بندی می شوند. فایروال هایی که به عنوان واسط بین شبکه ها کار می کنند و ترافیک بین شبکه ای را امن می کنند که به عنوان Network Firewall شناخته می شوند و از طرف دیگر فایروالهایی که روی سیستم عامل ها نصب می شوند و ترافیک ورودی و خروجی از یک سیستم عامل را امن می کنند که در اصطلاح Host Based Firewall هم به آنها گفته می شود.

 

    جهت مطالعه بیشتر : تفاوت Windows Firewall و Windows Firewall With AS در چیست؟

 

برای مثال فایروال کریو کنترل ( Kerio Control ) و فورتیگیت ( Fortigate ) دو نوع از فایروال های تحت شبکه هستند و فایروال ویندوز ( Windows Firewall ) و فایروال لینوکس یا Iptables از جمله فایروال های Host Based به حساب می آیند.

فایروال بر اساس اندازه و سطح عملکرد

 

فرض کنید که شما یک سیستم عامل ، یک شبکه در ابعاد خانگی ، یک شبکه در ابعاد یک شرکت کوچک ، یک شبکه با ابعاد یک شرکت بزرگ ، یک شبکه با ابعاد یک سازمان کوچک ، یک شبکه با ابعاد یک سازمان بزرگ و در نهایت یک شبکه در سطح یک استان یا حتی یک کشور دارید.

 

سوال اینجاست که آیا مدیریت و نظارت بر ترافیک و تهدیدات این شبکه ها به یک اندازه است؟ طبیعتا خیر . تجهیزات فایروالی شبکه هم بر اساس ابعاد و اندازه های شبکه و ترافیک ورودی و خروجی یک شبکه متغیر هستند.

 

برای مثال شما برای سیستم عامل خود از یک فایروال رایگان در ویندوز استفاده می کنید اما برای مدیریت ترافیک اینترنت یک کشور به اندازه ایران به تجهیزات فایروالی مثل فایروال F5 با هزینه های میلیاردی نیاز خواهید داشت. بنابراین فایروال ها را از نظر ابعاد و اندازه و سطح عملکرد هم تقسیم بندی می کنیم.

انواع فایروال بر اساس نوع عملکرد

 

اما انواع فایروالی که بیشتر وب سایت های اینترنتی از آن به عنوان طبقه بندی انواع فایروال نام می برند به پنج دسته بندی کلی تقسیم بندی می شوند. این طبقه بندی بر اساس نوع عملکرد فایروال هاست و تقریبا همه انواع فایروالهایی که تا به حال اسم بردیم در این دسته بندی قرار می گیرند ، در ادامه انواع فایروال از لحاظ مکانیزم کاری را برای شما عنوان می کنیم :

انواع فایروال از لحاظ مکانیزم کاری نوع اول : فایروال های Packet Filtering

 

این فایروال اولین نسل فایروال ها محسوب می شود و قبلا بخشی از یک روتر محسوب می شدند و این روزها عملا درون روترهای خانگی هم این نوع فایروال وجود دارد. در لایه شبکه از مدل OSI و در لایه IP از مدل TCP/IP فعالیت می کند . قواعد و قوانین و رول های نوشته شده Header بسته اطلاعاتی را باز می کنند و بر اساس شرایط تعریف شده ترافیک را منتقل یا حذف می کنند .

 

در فایروال های فیلترینگ بسته یا Packet Filtering اساس کار آدرس IP و آدرس مبدا و مقصد است. این فایروال بسیار کم هزینه است و در عین حال سرعت بالایی دارد و به شدت ساده عمل می کند در عین حال این روزها این فایروال عملا کاری در حوزه امنیت انجام نمی دهند و اصلا امن نیستند.

 

این فایروال ها با توجه به اینکه هیچ درکی از لایه کاربردی یا Application از مدل OSI ندارند نمی توانند حملات لایه های بالاتر یا حتی پایینتر را شناسایی و درک کنند ، از دیگر معایب این نوع فایروال ها نداشتن قابلیت احراز هویت و از طرفی Stateless بودن است. این یعنی قابلیت گزارش گیری و درکی از ترافیک مشکوک در شبکه ندارند. فایروالی که در خانه به عنوان وای فای خانگی استفاده می کنید یک نوع از فایروالهای Stateless و Packet Filtering است.

 

    جهت مطالعه بیشتر : Stateful Packet Filtering چیست و چرا اهمیت ویژه ای دارد؟

    جهت مطالعه بیشتر : Stateful Filtering چیست؟

 

انواع فایروال از لحاظ مکانیزم کاری نوع دوم : فایروال های Circuit Level Gateways

 

این نوع فایروال در لایه انتقال از مدل OSI یا لایه TCP از مدل TCP/IP کار می کند. یکی از مهمترین چیزهایی که این فایروال درک می کند فرآیند دست دادن سه مرحله ای در پروتکل TCP یا Three-way Handshake است که می تواند Session های ارتباطی را مانیتور یا نظارت کند. اطلاعاتی مثل آدرس آیپی مبدا و آیپی مقصد ، شماره پورت مبدا و مقصد ، Session ID و Session Sequence و حتی آدرس MAC مبدا و مقصد در این فایروال ذخیره می شوند.

 

    جهت مطالعه بیشتر : 3Way Handshake چیست؟ معرفی 3 مرحله کاری پروتکل TCP

 

از مزیت های این فایروال سرعت بیشتر نسبت به فایروال های لایه Application و البته به دلیل کمتر بودن بررسی روی بسته های اطلاعاتی است. این نوع فایروال ها در فیلترینگ ضعف دارند و برای محدود کردن ترافیک های خاص به مشکل می خورند.

انواع فایروال از لحاظ مکانیزم کاری نوع سوم : فایروال های Application-level gateways

 

یکی از پیشرفته ترین مکانیزم های کاری در بین فایروال ها قطعا فایروال های لایه هفت یا Application Level Gateways هستند ، این نوع فایروال ها را به عنوان Web Application Gateway یا WAF هم می شناسند و در لایه هفتم از مدل OSI کار می کند. به این نوع فایروال ها با توجه به اینکه دارای قابلیت احراز هویت هستند در اصطلاح پروکسی سرور هم گفته می شود.

 

فایروال چیست و معرفی انواع فایروال

 

این فایروالها بصورت اختصاصی برای نرم افزارهای تحت وب و جلوگیری از حمله به Web Application ها طراحی شده اند. تنظیمات این فایروال به نسبت سایر فایروال ها پیچیده است. با توجه به پیچیدگی کار و بررسی های زیاد روی حملات ، این فایروال کمی کند است.

انواع فایروال از لحاظ مکانیزم کاری نوع چهارم : فایروال های Stateful Inspection Firewalls

 

این فایروال ها به عنوان فایروال های چند لایه هم شناخته می شوند. در اصطلاح فنی تر به آنها Multilayer Inspection یا شناسایی کننده چند لایه هم گفته می شود. تقریبا می توان آن را ترکیبی از فایروال های Packet Filtering و فایروالهای Circuit Filtering دانست . این فایروال بر روی Session های کاری بسیار متمرکز است و تنظیمات بسیار پیچیده ای به نسبت رقبای خود دارد.

 

    برای مطالعه بیشتر : معرفی 4 تکنولوژی مورد استفاده در فایروال ها که باید بشناسید

 

انواع فایروال از لحاظ مکانیزم کاری نوع پنجم : فایروال های Next-generation firewall – NGFWS

 

فایروال های نسل بعد یا NGFW ها متمرکز بر روی بدافزارها و ترافیک های مشکوک نرم افزاری هستند. طبیعی است که این نوع فایروال ها دارای بانک اطلاعاتی برای بررسی و تحلیل نوع ترافیک بدافزارهای مختلف هستند. این نوع فایروال ها می توانند ترافیک را بازرسی کنند و با مانیتور کردن ترافیک پالیسی های ترافیکی روی آنها اعمال کنند.

 

    جهت مطالعه بیشتر : NGFW چیست؟ معرفی فایروال های نسل بعد یا Next Generation Firewall

 

این فایروال ها توانایی بسیار زیادی در شناسایی فرستندگان ترافیک دارند  و برای امن کردن سرویس ها و اپلیکیشن ها بسیار توصیه می شوند. نویسنده : محمد نصیری ، منبع : وب سایت توسینسو

۱۶ دی ۰۲ ، ۱۰:۰۹ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
میلاد صادقیان

جراح استخوان چه می کند

جراح استخوان راح ارتوپدی، تخصصی است که به بررسی و درمان مشکلات استخوانی و مفصلی انسان می‌پردازد و به طور عام با نام ارتوپدی شناخته می‌شود. این نوع پزشکی متعددی وظایف را به عهده دارد. از جمله وظایف این پزشک می‌توان به شناخت دقیق آناتومی بدن انسان اشاره کرد. این شناخت به او کمک می‌کند تا با بررسی علائم و نشانه‌ها در بدن بیمار، مشکل و مسائل احتمالی را تشخیص داده و درمان مناسب را تعیین کند.

مشکلاتی مانند آسیب‌های عضلاتی یا مشکلات در ستون فقرات امروزه با تغییر سبک زندگی و عدم رعایت درست نحوه نشستن و حرکت در افراد رایج شده‌اند. این مسائل معمولاً به علت ماشینی شدن زندگی و نادرست بودن حالات نشستن یا ایستادن در روزمره ایجاد می‌شوند. در این زمینه، آشنایی با وظایف و فعالیت‌های ارتوپد به اهمیت ویژه‌ای پیوسته است.

برای پیدا کردن یک متخصص ارتوپد خوب، راه‌های مختلفی قابل استفاده است. از مشاوره پزشک خانوادگی یا دوستان و آشنایان خود می‌توانید بهره‌برداری کنید؛ زیرا آنها ممکن است توصیه‌های مفیدی برای پیدا کردن متخصص مناسب ارائه دهند. همچنین، می‌توانید به مراکز درمانی محلی مراجعه کنید که خدمات ارتوپدی را ارائه می‌دهند و از پرسنل آنجا راهنمایی دریافت کنید. آنها معمولاً با متخصصین مختلف در ارتباط هستند و می‌توانند در انتخاب مناسب کمک کنند.

منابع آنلاین مانند وب‌سایت‌های تخصصی در حوزه پزشکی، اطلاعاتی درباره متخصصین ارتوپدی در منطقه شما ارائه می‌دهند. این وب‌سایت‌ها علاوه بر اطلاعات، نظرات و تجربیات بیماران پیشین را نیز در اختیار شما قرار می‌دهند که می‌تواند در انتخاب بهتر کمک کند. امروزه، پلتفرم‌های آنلاینی برای مشاوره پزشکی وجود دارند که امکان مشاوره از راه دور با متخصصین ارتوپد را فراهم می‌کنند و شما می‌توانید سوالات خود را از آنها بپرسید.

تجربیات افرادی که از خدمات متخصص ارتوپد استفاده کرده‌اند، می‌تواند به شما کمک کند. آنها می‌توانند تجربیات و نظرات خود را با شما به اشتراک بگذارند و در انتخاب بهتر کمک کنند.

جراح استخوان کیست؟

جراح ارتوپدی یا پزشک متخصص در حوزه استخوان‌ها است، که پس از تشخیص بیماری‌ها یا میزان آسیب در ستون فقرات، از طریق روش‌های جراحی یا ترکیبی اقدام به بهبود وضعیت جسمی بیمار می‌نماید. جراحان ارتوپدی با دانش کامل از ساختار آناتومی بدن، قادر به تشخیص بیماری‌ها یا آسیب‌های موجود در تاندون‌ها، استخوان‌ها، رباط‌ها، اعصاب و عضلات هستند. سپس با بهره‌گیری از تکنیک‌های متنوع، به درمان و ترمیم این مشکلات پرداخته و فرآیند بهبودی را آغاز می‌کنند..

زمان مراجعه به جراح استخوان

بخاطر سبک زندگی نامناسب یا آسیب دیدن عضلات و استخوان‌ها در هنگام انجام فعالیت‌های مختلف، افراد معمولا با درد در نواحی آسیب‌دیده روبه‌رو می‌شوند. اگر این درد در روند روزانه زندگی تداخل ایجاد کرده و افراد قادر به حرکت صحیح ناحیه آسیب‌دیده نیستند، نیاز به مشاوره از یک جراح ارتوپدی وجود دارد. به طور کلی، در شرایطی که درد بدن، کمر یا گردن به صورت مداوم حاضر است یا وقتی که بدن تورم و سفت شده است، و همچنین در مواقعی که عضلات یا استخوان‌ها آسیب دیده‌اند، توصیه می‌شود که به یک جراح ارتوپدی متخصص مراجعه کنید.

وظایف جراح استخوان

جراح جراح ارتوپدی قادر است به تشخیص و درمان بیماری‌ها و آسیب‌های حاد و مزمن مشغول شود. دسته‌بندی اختلالات مزمن به آن دسته از بیماری‌ها و آسیب‌ها اشاره دارد که با درد‌های پایدار در طولانی مدت همراه هستند، از جمله مواردی که می‌توان به آنها اشاره کرد کمردرد و آرتروز می‌باشد.

در مقابل، مشکلات حاد به بیماری‌ها و آسیب‌هایی اشاره دارند که نیازمند درمان فوری توسط جراح ارتوپدی هستند. این نوع آسیب‌ها می‌توانند به شدت بر روی زندگی و فعالیت‌های حرکتی فرد تأثیر گذار باشند و به همین دلیل، اولویت دارند. پارگی رباط‌ها، شکستگی لگن، کشیدگی عضلات و پارگی دیسک از جمله مواردی هستند که در دسته آسیب‌های حاد قرار می‌گیرند.

جراح ارتوپد همچنین توانایی در درمان بسیاری از بیماری‌های مادرزادی که در اطفال مشاهده می‌شوند، دارد. این اختلالات شامل دیستروفی عضلانی، پاچنبری، دررفتگی مادرزادی لگن، انحراف ستون فقرات و اسکولیوز می‌شوند.

همچنین، جراح ارتوپد توانمندی تشخیص و درمان بیماری‌های مرتبط با سیستم عضلانی و ستون فقرات را در تمام رده‌های سنی دارد. به این معنا که افراد از نوزادان مبتلا به بیماری‌های مادرزادی تا سالمندانی که با مشکلات فرسایشی روبرو هستند، می‌توانند به این تخصصی متخصص مراجعه کنند..

جمع ‌بندی

پزشک متخصص در زمینه جراحی استخوان یا مفاصل، که به عنوان جراح ارتوپدی هم شناخته می‌شود، یکی از افراد تخصص‌دار در حوزه پزشکی است. این فرد با دقت درک آناتومی بدن، قادر است مشکلات، اختلالات و آسیب‌های موجود در سیستم عضلانی و استخوانی را تشخیص دهد. سپس، از بین روش‌های مختلف درمان، بهترین روشی که ممکن است تهاجمی یا غیرتهاجمی باشد، را انتخاب می‌کند.

به نقل از: https://kamardarman.ir/

 

۰۶ دی ۰۲ ، ۱۸:۰۸ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
میلاد صادقیان

ماشین لباسشویی آب برندهای مختلف را تخلیه نمی کند (دلایل و راهکارها)


گاهی پیش می آید که لباس ها در ماشین لباسشویی آماده نیستند و کثیفی و مواد شوینده همچنان روی لباس باقی می مانند. در این مرحله ماشین لباسشویی دوباره در قسمت تخلیه قفل می شود و روند شستشو ادامه نمی یابد.

در این زمان مشکلی در عملیات شستشو وجود دارد که باید سریعاً برطرف شود، در غیر این صورت ممکن است باعث آسیب به سایر قسمت های لباسشویی شود.

تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا در مورد علل و نحوه تعمیر ماشین لباسشویی که تخلیه نمی شود بیشتر بدانید.

ماشین لباسشویی یکی از لوازم خانگی است که وظیفه آن شستن لباس است. اما بعد از شستن لباس ها، ماشین لباسشویی آنها را آبکشی و خشک می کند. این آبکشی است که لباس های بیرون از ماشین لباسشویی را تسهیل و به درستی خشک می کند و این کار را سرعت می بخشد. با این حال، گاهی اوقات ممکن است با این مشکل مواجه شوید که دستگاه شما این کار را انجام نمی دهد. واقعاً مهم نیست که ماشین شما چه مدل و چه مدلی باشد. این مشکل یکی از مشکلات رایجی است که ممکن است برای هر دستگاهی از هر نوعی رخ دهد. اما چرا این مشکل به وجود می آید؟ برای حل این مشکل چه کنیم؟ تیم تعمیر ماشین لباسشویی دیجی ریپریر در ادامه نمایندگی بوش به بررسی علل این مشکل و ارائه راهکار می پردازد.

چرا ماشین را نمی توان شست؟

ما معمولاً با توجه به ظرفیت ماشین زمان زیادی را برای شستن لباس های کثیف از ماشین لباسشویی صرف می کنیم. پس از قرار دادن آنها در ماشین لباسشویی، برنامه شستشو را برای شروع فرآیند انتخاب می کنید. بعد از اتمام کار ماشین لباسشویی متوجه می شوید که آب در ماشین جمع شده اما لباس های شما شسته نشده است. شستن و شستن لباس هایمان با ماشین بسیار مهم است. این جریان آب دلایل مختلفی دارد که به توضیح آنها می پردازیم اما ابتدا باید بدانید که چگونه آب جمع شده در دستگاه را تخلیه کنید.

آب بریز تو ماشین

قبل از اینکه کاری انجام دهید تا متوجه شوید که چرا دستگاه شما آن را شستشو و تعمیر نمی کند، باید آب جمع شده در ماشین لباسشویی را تخلیه کنید. برای این کار ابتدا درن فیلتر آب را باز کنید. فیلتر آب معمولاً در پایین دستگاه قرار دارد. در کنار آن اهرمی را می بینید که باید بلند شود. در واقع وقتی دسته را بلند می کنید باز می شود. حواستان باشد که با بازکردن درب فیلتر، آب داخل دستگاه به بیرون سرازیر می شود، مراقب دستگاه باشید، اگر در آن قسمت از آشپزخانه شما پارچه، فرش یا موکتی وجود دارد، جمع آوری کنید. تا خیس نشود.

برخی از ماشین ها دارای یک شیلنگ در کنار دریچه فیلتر هستند که باعث می شود در هنگام خروج آب پاشیده نشود و اطراف آن خیس نشود. به این ترتیب هنگام تخلیه، آب باقی مانده در ماشین لباسشویی از شلنگ خارج می شود.

دلایل عدم شستشوی ماشین لباسشویی

ممکن است ماشین لباسشویی شما به دلایل مختلفی آبکشی نکند. دلایل آن عبارتند از: خرابی پمپ تخلیه، خرابی فیلتر پمپ تخلیه دستگاه، انسداد شیلنگ تخلیه، مشکلات تایمر برد یا دستگاه، مشکلات دریچه برقی واشر، شلنگ های بلند، انسداد محلی خط فاضلاب یا مسیر خروج آب

پمپ تخلیه معیوب است

مشکل پمپ تخلیه یکی از دلایل عدم شستشوی دستگاه است. می توان گفت پمپ یکی از مهم ترین قطعات دستگاه شماست. زیرا وظیفه آن تخلیه آب خودرو است. اما کی پمپ خراب می شود؟ وقتی اجسام خارجی از فیلتر عبور می کنند، در قسمت گیر کرده و به آن آسیب می رسانند. اگر دستگاه شما قدیمی است یا زیاد از آن استفاده می کنید، ممکن است برخی از قطعات آن در اثر فعالیت زیاد آسیب ببینند یا غلت بزنند. این در مورد پمپ تخلیه نیز صدق می کند. اگر قطعه ای باعث ایجاد مشکل شده است، راه حل شما تعویض آن است که بهتر است توسط یک متخصص انجام شود.

آسیب و گرفتگی فیلتر پمپ تخلیه دستگاه

یکی دیگر از دلایل عدم آبکشی مشکل انسداد فیلتر پمپ تخلیه ماشین لباسشویی شما است. وظیفه پمپ تخلیه آب است. این فیلتر قبل از پمپ تخلیه قرار می گیرد تا از نفوذ اقلامی مانند سکه، دکمه و ... که در لباس هایی که در ماشین شسته شده اند جلوگیری شود. به این ترتیب این چیزها به لوله تخلیه نمی رسد. حال اگر فیلتر خراب شود در نتیجه این موارد به پمپ می رسد و می تواند دوباره به آن آسیب برساند. فیلتر پمپ باید هر چند ماه یکبار تمیز شود. می توانید این کار را خودتان انجام دهید یا از یک تیم حرفه ای تعمیر دی جی کمک بخواهید. این قسمت را هر سه ماه یکبار تمیز کنید. زیرا اگر باقیمانده یا کثیفی در فیلتر باقی بماند باعث عدم شستشوی ماشین لباسشویی می شود.

انسداد در لوله زهکشی

گرفتگی و جدا شدن شیلنگ تخلیه یکی دیگر از دلایل ایجاد این مشکل است. محل قرارگیری این شلنگ پشت دستگاه یا زیر سینک آشپزخانه شماست. اگر این شیلنگ به هر دلیلی مسدود شود، یعنی اگر جسمی در آن گیر کرده باشد، آب از آن خارج نمی شود. گرفتگی ممکن است مربوط به چرخش این قسمت نیز باشد. بنابراین حتماً در حین بازرسی شلنگ تخلیه را چک کنید تا مسدود یا جدا نشده باشد. رفع این گرفتگی مشکل تخلیه آب ماشین لباسشویی شما را حل می کند.

طول شلنگ شستشو

اگر ماشین لباسشویی خیلی طولانی باشد، جریان آب خیلی کند می شود. حال تصور کنید که یک لوله پاره شده یا پیچ خورده یا شکافته شده است. به این ترتیب لباس های شسته نشده دوباره رو به رو می شوند. اندازه استاندارد و استاندارد این لوله بین ۷ تا ۸ متر می باشد. اگر می خواهید این مشکل را به صورت بصری بررسی کنید، باید بدانید که اندازه باید بیش از نصف ارتفاع دستگاه شما باشد تا آب به درستی تخلیه شود.

برد دستگاه مشکل دارد

یکی دیگر از دلایل عدم شستشوی ماشین لباسشویی، نقص در برد ماشین لباسشویی است. می دانیم که داشبورد مهم ترین و اصلی ترین قسمت یک خودرو است. در حقیقت، به اجزای دیگر فرمان می دهد تا هر برد بتواند عملکردها را انجام دهد. حال اگر در این زمینه مشکلی پیش بیاید در سایر حوزه ها مشکل ایجاد می کند و یکی از آن مشکلات نبود زهکشی است. برای رفع مشکل می توانید با نمایندگی تعمیر لباسشویی بوش در ارتباط باشید.

شیر برقی ماشین لباسشویی ایراد دارد

یکی دیگر از دلایل عدم تخلیه آب از دستگاه، خرابی شیر برقی است. وظیفه این قطعه هدایت آب به داخل ماشین لباسشویی است. بنابراین اگر این قطعه مشکل داشته باشد و نتواند کار خود را به درستی انجام دهد، آب کافی وارد دیگ نمی شود و در نتیجه برنامه شستشو به درستی اجرا نمی شود. استفاده نادرست از برنامه عواقبی مانند تخلیه نشدن آب را در پی خواهد داشت. تعمیر این قطعه را باید به یک صنعتگر خبره و حرفه ای بسپارید.

انسداد سیستم فاضلاب یا توالت

و آخرین دلیل به انسداد لوله فاضلاب خانه شما یا تخلیه آب مربوط می شود. به سادگی یک تکه پارچه یا یک تکه لباس کوچک را به این خروجی آب بچسبانید، که لوله تخلیه را مسدود می کند و اطمینان حاصل می کند که آب از دستگاه شما خارج نمی شود.

این نوع مشکلات ممکن است برای ماشین لباسشویی شما با ماشین لباسشویی هر برندی پیش بیاید، اما مهم است که به محض مشاهده هر گونه مشکل یا ایراد در ماشین لباسشویی با یک تعمیرکار قابل اعتماد، با تجربه و حرفه ای تماس بگیرید. با تعمیرگاه دیجی تماس بگیرید تا کارشناسان این مجموعه به شما مراجعه کنند و دستگاه شما را در اسرع وقت تعمیر کنند. لطفا توجه داشته باشید که اگر ماشین لباسشویی شما نیاز به تعویض قطعه دارد، گروه تعمیرات دیجی تضمین می کند که از قطعه اصلی استفاده کند تا ماشین شما مانند روز اول کار کند و بدون نقص کار کند.

۰۵ دی ۰۲ ، ۰۹:۳۷ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
میلاد صادقیان